15 de des. 2009

Helix aspersa

Un altra bèstia banyuda però de dimensions més modestes, per dins i per fora.

Cargol bover (Helix aspersa) - Prova tècnica
21 x 29.7
Llapissos de colors i gouache blanc



Cargol bover (Helix aspersa) - Imatge final
29.7 x 42
Llapissos de colors i gouache blanc


La qualitat de les fotos no és gaire bona, quan sigui possible l'escanejaré com cal.

I dic "quan sigui possible" perque ara mateix no puc, doncs ens han tancat l'escola i haurem de continuar les classes a la Llotja de St Andreu a principis de l'any vinent.

Malgrat que tard o d'hora havia de passar, alguns alumnes no estem d'acord amb aquest trasllat i encara menys amb la manera en que s'està realitzant. Probablement no aconseguirem que ens la tornin, però almenys no marxarem sense fer soroll.

Que sigui inevitable no vol dir que no s'hi pot fer res.


MANIFEST CONTRA EL TRASLLAT DE LLOTJA AVINYÓ

Hola, som alumnes de l'Escola de Disseny i Art Llotja Avinyó, i contactem amb vostés per demanar-los la seva col·laboració en els fets que a continuació els exposem:

A qui pugui interessar


A l’edifici de la Plaça de la Verònica, núm.2 s’han fet classes artístiques des de fa 70 anys ininterrompudament amb el nom de Escuela Superior de Bellas Artes de San Jorge. Actualment, i des de l’any 1968 fins ara, ha estat la seu de l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja Avinyó, i l’han gaudit tots els alumnes que la van triar com a opció d’estudis.


L’estat estructural d’aquest edifici emblemàtic s’ha anat deteriorant any rere any per manca d’un manteniment adequat per part de l’administració, i malgrat les constants i reiterades peticions d’actuació fetes per tal de restaurar-lo, això mai no s’ha produït. Degut a aquest fet, el passat mes de novembre es va produir l’ensorrament de part del sostre d’una de les aules, afectant greument l’estructura, per sort aquest fet que va passar de nit evitant així que cap persona resultés ferida.


Els professors van fer arribar un escrit a la direcció del centre informant dels fets. La direcció va fer anar un arquitecte, qui va valorar les condicions insegures de l’edifici i per tant el desallotjament del centre. Els alumnes vam rebre una notificació on se’ns comunicava que havíem d’aturar immediatament les classes per tal de fer les reformes pertinents, i que no les reprendrem amb normalitat fins suposadament el proper 18 de gener, ubicats però provisionalment a l’edifici de Llotja Sant Andreu, encara no acondicionat per a realitzar classes. Això afecta lectiva i moralment als alumnes.


Sabem que un cop acabades aquestes obres no tornarem a ocupar la nostra escola pel propi interès dels propietaris de l’edifici.


Per tot el que hem exposat, els sotasignats


Exposem:


L’Escola Superior de Disseny i Art Llotja Avinyó és l’únic centre d’ensenyament d’art gratuït al centre de Barcelona.


La Llotja, originàriament ubicada a les Drassanes, existeix des de fa 232 anys i allà van estudiar artistes de renom com Picasso, Miró, Fortuny, Lola Anglada, i d’altres més actuals com pot ser Antoni Micó, Roger Olmos, Sergio Mora, Carmen Segovia, entre d’altres.


Som conscients de les possibles conseqüències al barri a causa del trasllat, al veïnat i als comerços propers, especialment.

Reivindiquem per tant el nostre desig que un cop acabades les obres de reestructuració de l’edifici Llotja Avinyó de la Plaça de la Verònica, ens sigui retornat als alumnes per a poder continuar amb la nostra formació acadèmica, no volem que aquest edifici emblemàtic acabi convertint-se en un centre d’oficines, de botigues, etc.



Més informació i recollida de signatures a:

4 comentaris:

Pablo Peñalba ha dit...

DAni!!! increible este caracol !!!!

no exagero, tal vez sea el mejor trabajoque te vi nunca...está de puta madre...

che ya abri el blog de bocetos generales, mandame por correo tu direccion de enlace que ponga; blog o web y no tengo tu correo para mandarte la invitación...deberías tener la dirección a la vista loco!

chau

Pablo Peñalba ha dit...

perdon, ahi está la dirección...no la habia visto

Daniel Roig ha dit...

Muchas gracias Pablo!

El blog de bocetos me vendrá de perlas para todos esos garabatos que no subo aquí.

Por cierto, bien pensado lo de la cabecera con forma de moleskine.

stYgs ha dit...

EEy muy guapo el caracol me ha recordado cuando era crio los libros de naturales que tenía =)

y siento lo de la escuela espero que mejore el tema y tarde o temprano volvais.


un saludo